Elikkäs aloitan nyt facebookin sijaan kertomaan kuulumisiani täällä, sillä Kiinassa facebookiin ei pääse, niin kuin ei moniin muihinkaan sivuille. Olemme nyt löytäneet onneksi tavan kiertää nämä sivustoestot, mutta sivuja ei silti pysty käyttämään täydellisesti. Täältä voi nyt sit lukea mun kuulumisia ja minä otan myös mielelläni vastaan teidän kuulumisia ja kommenteja tänne, facebookin postilaatikkoon tai sähköpostiin!

Matkaan lähdimme perjantai-iltapäivällä ja perille saavuimme reilun yhdeksän tunnin jälkeen, paikallista aikaa lauantai-aamuna. Suomesta lähti lähes 50 opiskelijaa eri puolille Shanghaita vaihtoon ja lentokentällä jakauduimme omiin porukoihimme majoittumaan. Shanghai Normal Universityssa meitä opiskelee 13, joista 8 opiskelee Kuopiossa matkailua. Mun omalta luokalta on mun lisäksi kaksi opiskelijaa,loput ovat aloittaneet viime syksynä. Asutaan hotellissa lähellä meidän koulua ja asutaan mun luokkakavereiden, Jenni Kemppisen ja Jenni Karhusen, kanssa samassa huoneessa. Vaikeaa, kun on kaksi Jenni Koota joten olen päätynyt kutsumaan Kemppisen Jenniä Jenniksi ja Karhusen Jenniä Jenskiksi. Viime kesänä oli kaksi Jennyä ja yksi Jenni ja nyt sitten kaksi Jenniä!

Saavuttuamme lauantaina oli porukka aika väsynnyt ja nälkäinen ja meidät vietiin heti ekaksi syömään kiinalaista. Onneksi päästiin kuitenkin nukkumaan ajoissa. Sunnuntaina tutustuttiin lähiympäristöön ja käytiin meidän kaikkien suomalaisten infossa. Otettiin vkloppu aika rauhallisesti ja tasattiin aikaeroa. Hotellihuone on ihan riittävä, ei mitään luksusta,mutta eipä me sitä odotettukaan. Vähän nuhruinen,kovat sängyt  ja vessa ei  oikeen vedä kunnolla, mutta kyllä tällä pärjää varsinki ku ei tarvi itse siivota! Ja tähän et vessat ei vedä totuttiin jo viime kesänä! Ainoa oikea miinus on se, että respassa eivät puhu mitään kovin hyvää englantia joten elekieltä saa käyttää jos jotain haluaa. Mutta kyllä näistä selvitään ja näistä on muodostunut jo vitsi meidän keskuudessa.

Maanantaina alkoi sitten koulu. Meillä on tunteja aina klo 9-11 ja perjantaisin vielä 13.30-15.30. Torstait on vapaat ja vkloput tietenkin. Eli vapaa-aikaa on! Opiskelemme Kiinan historiaa,kieltä, kulttuuria, turismia ja sit viel hospitality managementia. Opettajat puhuvat hyvää englantia ja ovat muutenkin tosi mukavia ja tunnit mielenkiintoisia. Opinnot eivät vaikuta turhan rankoilta ainoastaan kiinan kieli voi olla hieman hankalaa. Tänään oli  eka tunti ja tää on kyllä niin vaikee kieli!!! Ja siis tänään opiskelimme vasta aakkosia.

Ollaan käyty tutustumassa kaupunkiin ja shoppailtu myös vähän. Tiistaina juhlittiin yhden Heidin synttäreitä ja käytiin tutustumassa paikalliseen yöelämään. Niin erilaista kuin Suomessa!!!! Keskiviikkona lepäiltiin ja eilen  taas shoppailtiin ja mikä parasta, käytiin laittamassa upeat kynnet!!! Minä ja Jenski laitettiin rakennekynnet kaikilla koristeilla ym ja Jenni otti manikyyrin. Nyt ollaan sit koko tää päivä vaan ihasteltu meidän kynsiä! Tänään käytiin tässä meidän lähellä ihanassa kiinalaisessa puistossa, missä paikalliset rauhoittuvat ja rentoutuvat vilkkaasta kaupunkihälinästä. Tullaan varmaan jatkossakin viettämään meidän perjantain hyppytunnit siellä!

Sää on ollut kylmä,mikä on kuulema epänormaalia tähän aikaan vuodesta. Etenkin koulussa on kylmä, sillä se on vanha kivitalo,missäon ikkunoita rikki ym. Eli paljon päälle! Yksi ilta satoi myös lunta! Tänään oli kuitenki eka lämmin päivä, oli ehkä reilut viisitoista astetta lämmintä. Kevättä kohti jokatapauksessa mennään ja eipähän ole sitä lunta kadut täynnä!!

Paikallinen liikenne on aika hurjaa, pitää olla varovainen kun ylittää tietä. Ollaan kuljettu nyt takseilla, se on halpaa. Hintatasohan on tosi edullinen, etenkin syöminen ja nimenomaan paikallinen ruoka. Tänään olen maksanut ruoasta ehkä euron?! Eli halpaa on. Ollaan aika rohkeasti maisteltu  eri juttuja ja aina ei edes tiedetä mitä ollaan syöty. Nyt ollaan syöty myös katukeittiöistä, tosi hyvää,mutta rasvaista!

Mutta täällä pärjäillään loistavasti, auttaa kyllä paljon kun on ennestään tuttuja ihmisiä mukana! Laittakaa kysymyksiä mitä haluatte tietää, helpompi sit kirjoittaa ku ei tässä tajua kaikkea kertoa! Ja mulle saa laittaa myös kuulumisia sieltä koti-Suomesta! Varmasti aivan mahtavat kuukaudet tulossa,  Shanghai on ihana ja elävä kaupunki!!!!