Tällä viikolla on ollut vaativaa koulun suhteen, meillä oli peräti kolmena päivänä koulua! Meillä peruttiin perjantain tunnit joten nyt on neljä päivää vapaata putkeen.. Toisaalta harmi, että kiinan kielen tunnit peruttiin, olisi kiva oppia tätä kieltä hiukan enemmän,mutta ne tunnit korvataan meille todennäköisesti myöhemmin.

Me ollaan yritetty etsiä kämppää  täältä ettei tarvitsisi asua hotellissa, mutta ei ole vielä tärpännyt. Moni muu meidän porukasta on löytänyt kämpän, meitä asuu tällä hetkellä hotellissa vaan viisi. Täytyy katsoa jos ensi viikon aikana löytyisi mutta sen jälkeen ei oikeestaan kannata ku ollaan tässä sit enää niin vähän aikaa.

Alkuviikosta käytiin tutustumassa yhteen temppelialueeseen,mikä oli tosin remontissa. Mutta oli se silti upea! Täällä pyritään nyt laittamaan kaikki paikat hienoiksi ja siisteiksi toukokuussa alkavaa maailmannäyttelyä varten. Tällä viikolla ollaan käytetty paljon metroa ja busseja, niissä näkee paikallista elämänmenoa. Ja me ollaan edelleenkin näiden paikallisten mielestä hirveen hauskoja tapauksia! Istuttiin nimittäin Johannan ja Petran (opiskelevat myös Kuopiossa) bussissa ja juteltiin ja yht'äkkiä mun vieressä istuva vanhempi nainen alkoi nauraa ihan hirveesti ja osoitteli meitä ja puhui kiinaa! Ei mitään hajua mitä me sanottiin tai tehtiin joten naureskeltiin sit naisen mukana! Kesti pitkään ennen kun tämä nainen sai naurun loppumaan.. Muutenkin välillä tuntuu, että me ollaan joku turistinähtävyys tässä kaupungissa, ihmiset jaksavat edelleenkin tuijotella ja ottaa kuvia meistä!

Jenni kyselikin mikä täällä on hintataso yleisesti. Paikallinen ruokahan on tosiaan halpaa kuin myös paikalliset tuotteet muutenki. Paljon löytyy länsimaisia kauppoja, missä hintataso on ihan sama kun Suomessa. Niistä olemme pysyneet kaukana. Vaatteet täällä on ehkä kolmasosa Suomen hinnoista, riippuen siitä kuinka kova on tinkimään. Tietenkään kaikki ei ole aina kovin hyvälaatuisia, pitää olla tarkkana mitä ostaa. Nyt on hyvä kun tiedetään paljon jonku tietyn tuotteen kuuluu maksaa niin on helpompi tinkiä. Ollaan saatu myyjät juoksemaan meidän perässä ja sitten ne raahaa meidät takaisin ja alentaa taas hintoja.  Jennin kimpussa oli keskiviikkona yksi tosi innokas myyjä,joka kerta toisensa jälkeen raahasi Jennin takaisin tinkimään! Välillä ei jaksaisi millään tinkiä,joten shoppailemaan ei kannata mennä väsyneenä..

Eilen käytiin katselemassa Jennin ja Jenskin kanssa Shanghain yöelämää. Baareissa tulee helposti tutustuttua muihin ulkomaalaisiin, sillä me aina erotutaan näiden paikallisten joukosta ja yleensä puhutaan sujuvaa englantia, toisin kuin paikalliset. Paikalliset ovat silti kiinnostuneita meistä ja tulevat tanssimaan meidän porukkaan jne.  Täällä on kyllä paljon ulkomaalaisia opiskelemassa ja nyt on myös paljon porukkaa,jotka työskentelevät täällä maailmannäyttelyn takia. Kiva jokatapauksessa tutustua uusiin ihmisiin!

Tänään on lepopäivä niin jaksetaan taas huomenna, sillä silloin juhlitaan yhden Vesan synttäreitä ja muiden suomalaisten tupareita!