Viikossa on taas ehtinyt näkemään ja tapahtumaan PALJON! Ei edes tiedä mistä alottaisi.. Aloitetaan nyt kuitenkin Pekingistä.

Lähdettiin matkaan perjantai-iltana junalla Jenskin ja Japen kanssa. Johanna ja Jenni lähtivät myöhäsemmällä junalla, koska eivät saaneet enää paikkoja siihen meidän. Junamatka oli tosi kiva, vaikka kestikin 15 tuntia, oltiin aluksi väärällä asemalla ja juna lähti yli tunnin myöhässä!   Junassa meillä oli makuupaikat neljän hengen hytissä, mä nukuin tosi hyvin koko yön ja aamulla nähtiin kiinalaisia maisemia suhahtelevan ikkunan ohi. Ehdittiin ottaa vielä torkut ennen kun puolen päivän jälkeen saavuttiin Pekingiin. Hotelli oli halpa ja ihan ok, mitä nyt jouset tuntu sängyssä selvästi, muurahaiset söi meidän eväitä ja yksi ilta pyyhkeitä kahden hengen huoneeseen riitti vaan yksi kappale.. Ei ollu hirveesti väliä, käytiin hotellilla vaan nukkumassa. Hotelli oli hyvällä sijainnilla ja sijaitsi sellasilla pikkusilla hutongeilla (kujilla),missä näkyi hyvin paikallista elämää.

Lauantaina ehdittiin käydä tutustumassa Taivaan temppeliin,mikä on Kiinan parhaiten säilyneitä temppelialueita. Alue oli laaja ja muulle kun syömiselle ei jäänyt aikaa enää lauantaina. Sunnuntaina suunnattiin Kesäpalatsille,missä Kiinan keisarit aikoinaan viettivät aikaa. Oli upea paikka! Oltiin ihan rauhassa melkeen koko päivä siellä, käytiin syömässä ja käytiin kävelemässä ympäri Pekingin hutongeja kaatosateessa. Siitä varmaan sain tämän flunssan,mikä mulla nyt on. Maanantaina oli vuorossa se odotetuin eli Kiinan muuri. Käytiin Mutianyun osuudella,koska luettiin että siellä on vähiten turisteja ja upet maisemat. Piti paikkaansa! Käynti siellä oli ehdottomasti ikimuistoinen! Vaellettiin ensiksi itse muurille noin puoli tuntia ja sit käveltiin pitkään muurilla ja vaan ihailtiin maisemia. Minä ja Jenski tultiin alas hissituoleilla ja ihailtiin siitä vielä lisää maisemia. Ja olisin kuvitellut,että käynti siellä olisi maksanut enemmän, mutta maksettiin matkoista sinne, pääsylippu ja matka takaisin niin jotain reilut 10 euroa. Illalla kun palattiin niin lähdettiin vielä Jenskin ja Jennin kanssa katsomaan Pekingin oopperaa,oli myös upea kokemus! Hyvin erikoinen,mutta upea! Tiistaina käytiin vielä tutustumassa Kiellettyyn kaupunkiin ja Taivaallisen rauhan aukioon. Käytiin myös syömässä Pekingin ankkaa, oli herkullista!

Tiistai-iltana muut suuntasivat junalle ja takaisin Shanghaihin ja mä lähdin iltalennolla Xi'aniin. Heidi ei ollut saanut junalippuja enää joten suuntasin sinne ominpäin. Oli kyllä tosi jees mennä yksikseen,sain tehdä juuri niin kuin itse halusi! Ainoa miinus oli,että olin kipeä enkä siksi jaksanut käydä kaikissa paikoissa. Hotelli oli hyvä ja hyvällä sijainnilla ja henkilökunta puhui tarpeeksi hyvin englantia. Olin tiistaina vasta puolen yön jälkeen perillä joten silloin jäi katselut väliin. Keskiviikkona suuntasin heti aamusta katsomaan Terrakotta armeijaa. Oli kyllä hieno nähdä ne itse! Otin päivän ihan rauhallisesti ja katselin kaikessa rauhassa. Terrakotta armeijan jälkeen suuntasin hengailemaan ympäri Xi'ania. Samaa jatkoin seuraavana päivänä, kiertelin Xi'anin muslimikortteleita ja vaan katselin paikallista elämää. Mä tykkäsin Xi'anista melkein enemmän kun Pekingistä, olisi ollut kiva olla pitempään (ja terve!). Illalla lensin takaisin Shanghaihin, tuntui kuin olisi tullut kotiin! On tähän tottunut jo niin hyvin!

Eilen käytiin Jenskin kanssa sovittelemassa meidän vaatteita räätälillä ja tilaamassa vähän lisää.. Mulla on tulossa pari mekkoa ja kauluspaitaa sieltä. Toinen niistä mekoista on kiinalaistyylinen, se oli tosin vielä aika vaiheessa joten vähän pelottaa mitä sieltä tulee. Mutta eiköhän niistä ihan hyviä tule, mennään maanantaina uudestaan. Eilen illalla lähdettiin katsomaan maailmannäyttelyn (expo) avajaisia keskustaan ja juhlimaan samalla vappua. Ja siis se ihmismäärä. Sitä ei oikeesti voi selittää! Se oli ihan käsittämätön. Nähtiin hienoja ilotulituksia ja paljon kiinalaisia! Täällä tulee nyt olemaan entistä ruuhkaisempaa maailmannäyttelyn takia,metrot oli eilen ylitäysiä!

Ollaan viikon aikana saatu kokea taas paljon julkkiksena oloa! Pekingissä meitä kuvattiin paljon, ilman lupia ja luvan kanssa. Se on niin huvittavaa! Yleensä me aina kiltisti suostutaan poseeraamaan kun kiinalaiset nätisti kysyvät, mutta on se välillä rasittavaakin, etenkin jos satut olemaan kipeä ja väsynyt. Ja kun me ei ymmärretä miksine haluaa meistä kuvia niin kovasti! Kaikki on ihan innoissaan,näkisitte kuinka iloisia ne on kun me suostutaan kuvaan!! Me aina välillä ollaan yritetty kysyä,että miksi,mutta kielimuuri tulee aina vastaan. Ja siis eilen tapahtui varmaan kaikista uskomattomin juttu tämän valokuvauksen suhteen. Oltiin Bundilla (rantakatu,mistä näkee Bundin arkkitehtuuria ja joen toisella puolella Pudongin liikekortteli ja tornit ym.) ilotulitusten jälkeen,kun porukkaa oli jo vähemmän. Ja siis Bund on turistinähtävyys, sinne tullaan ottamaan kuvia maisemista ja rakennuksista ym. No eilen tuntui,että ME oltiinse nähtävyys. Istuttiin siinä rauhassa ja pikkuhiljaa porukka taas keksi sen et hei otetaan kuvia noista ja mennään poseeraaman niiden kanssa. Ja sit kun mekin suostuttiin ja muut ympärillä huomasivat sen niin tottakai muidenkin pitää saada kuva! Ja pian me huomattiin, että meidän ympärillä on parikymmentä kiinalaista napsimassa MEISTÄ kuvia eikä siitä niiden takana olevasta Pudongista. Onneksi nyt ollaan saatu näistä tilanteista kuvia, jotta voidaan todistaa se! Siis ihan uskomatonta! Me vaan naurettiin ja naurettiin, on se niin outoa! Ja mitä ne tekee sitten niillä kuvilla?! Mutta mä oon nyt tottunut täällä tälläiseen huomioon et en mä enää tiedä pystynkö mä sopeutumaan Suomeen,missä kukaan ei osoita mulle sen suurempaa huomiota eikä ota valokuvia! Toivottavaa siis olisi, että te kaikki osoitatte mulle vähän enemmän huomiota kun palaan jotta en masennu ihan täysin!

Mutta sellaista tänne. Tänään olen viettänyt kämppäpäivän pitkästä aikaa enkä ole tehnyt mitään! Huomenna menen tapaamaan Juhoa (viime kesäntyökaveri Dellsistä) ja näyttämään vähän kaupunkia! Ensi viikko on melkeen kokonaan vapaa,koska kiinalaisilla on lomaa. Nyt on muuten kesä täällä, yli 20 astetta! Kirjoittelen taas kun ehdin!